,,A tokány esetében a víz / hús alaplé folyamatos adagolása mellett a húst megpároljuk, nem úgy, mint a pörköltnél, ahol a húst felengedjük vízzel és megfőzzük benne. "...remlik neked, hogy mit jelent az a szo,PORKOLT? Szerinted lehet valami vizben porkolni?Szoval a jo porkoltet, tobbszor si a zsirjara surod , a nem elelg puha a hus. es mindig egy kicsi vizet ontesz alája, de sose annyit , h ellepje. Viszont ha hamar puhul, fel se kell onteni ,mert a sajat leveben megfo. Ja es a nyers hust sose sozd meg rogton, foleg a marhat, mert nem puhul meg. Mikor felig megfott, akkor szabad sozni.
Hogy micsoda? A pörköltnél felengedjük vízzel és abban főzzük meg a húst??? Az a húsleves! A pörköltet lepirítjuk, és kezdésként is a saját levében főzzük, amit ha elfőtte, folyamatosan pótolunk vízzel, vagy vörös borral :), de semmiképp nem vízben főzzük! Akkor nem pörkölt lesz, hanem paprikás-hagymás vízben főtt hús! Vagyis a tokányt pároljuk, a pörköltet pirítjuk. (A neve is ilyesmire utal) Legalábbis mifelénk...
Meat Challenge
Minden héten random hús + random konyha
Utolsó kommentek:
Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.03.15. 08:31:21
www.annabelkarmel.com/recipes/chicken-potato-pie/
A chicken dinerre mondható hogy hagyományos, de ez jobb választás vol. Az meglehetősen unalmas.
Bejegyzés: MeatChallenge: Csirkés pásztor pite
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.03.14. 23:23:58
Bejegyzés: MeatChallenge: Csirkés pásztor pite
martineden 2017.02.21. 18:01:38
Bejegyzés: MeatChallenge: Borsos marhatokány
Krutzifix 2017.02.21. 17:59:30
Bejegyzés: MeatChallenge: Borsos marhatokány