Meat Challenge

Minden héten random hús + random konyha

Érdekesség: Holland konya és a hutspot története

2017. január 16. 23:25 - MeatChallenge

Pár érdekesség a holland konyháról és az egyik tradicionális ételükről a hutspot-ról.

traditional-dutch-foods.jpg

Holland konyha:

Elhelyezkedéséből és történelméből fakadóan a holland konyhában erősen jelen vannak a francia és német hatások. Emellett a korábbi holland gyarmatok  révén számos indonéz étel (pl.: saté, bami, nasi) mára mélyen beépült az étkezési kultúrájukba. A jellemző ételek területileg is eltérőek: míg a tengerparti részen a hal ételek, a belső részeken inkább a négylábú jószágokból készült ételek vannak jelen. (forrás: wikipedia) 

Hutspot története:

A legenda szerint 1574-ben, a nyolcvanéves háború alatt a spanyolok Leiden városát ostromolták. Az éhező város védők végső kétségbeesésükbe szétrombolták a várost körülölelő csatornarendszert és a kiömlő víz elöntötte az alacsonyabb területen táborozó spanyol csapatokat. A menekülő spanyol katonák a nagy sietségükben hátrahagytak egy nagy agyagfazekat, melyben sűrű leves volt többféle hússal, zöldségekkel és csicseriborsóval. A városiak megtartották az ételt, átalakítva egy zöldséges egytálételre. Leiden-ben mind a mai napig megünneplik (október 3) a felszabadulást, melyre természetesen hutspot-ot készítenek. (forrás: wikipedia)

Szólj hozzá!
Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://meatchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr2812131989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása