Meat Challenge

Minden héten random hús + random konyha

Mi is az a Meat Challenge?

2017. január 10. 21:51 - MeatChallenge

52 héten keresztül minden héten egy kiválasztott húsból kell ételt készítenem egy véletlenszerűen kiválasztott „konyha” ízvilága szerint. A konkrét receptet vagy fűszerezést nekem kell megkeresnem. Az egész hetet, beleértve a felkészülést, beszerzést, sütést és az értékelést pontosan dokumentálom, illetve emellett az elkészítendő hússal, egyedi alapanyaggal, a konyha sajátosságaival vagy az étel történetével kapcsolatban megpróbálok érdekességeket összegyűjteni.

Hús kiválasztása: Bájos segítőm legkésőbb keddig kiválasztja egy tetszőleges állat tetszőleges részét (lásd „Húsok” pont), amit azon a héten el kell készíteni. Első körben az „Alap” húsokból választ, ami később kibővíthető „Hal” ponttal. A nehezebb húsokat később veszem be a kihívásba.

Konyha kiválasztása: Az adott héten, legkésőbb keddig 7 db dobókocka segítségével véletlenszerűen kiválasztok egy konyhát (lásd „Világ konyhái” pont) és ezt megismétlem 48 héten keresztül. A 49-52 hetekben az év közben nem érintett konyhákat készítem majd el.

Mártás és köretek: A mártás és a köretek nem képezik a kihívás és az értékelés részét, de az összhatás és az ízélmény fokozásához opcionálisan elkészíthető.  

Dokumentálás: Az előkészületekről, az alapanyagokról, a húsról, illetve az elkészítés menetéről (feldolgozott recept) szöveges és fényképes dokumentációt kell készítenem, ami kiegészíthető az aktuális konyhával, alapanyagokkal vagy a hússal kapcsolatos érdekességekkel.

Értékelés: Bájos segítőm és vendég értékelők (opcionálisan) szövegesen értékelik az elkészült ételt.

 

Frissítés (2017.02.14): A 7. hét sorsolásakor előjött azaz eddig még nem szabályozott helyzet, hogy mi van akkor, ha ugyanazt a konyhát dobom. A szerencse forgandó, ezért nincs kivétel és megint el kell készítenem a konyhát a kiválasztott hússal. Ez alól csak egy kivétel van, ha az állat típusa is ugyanaz, tehát az állat-konyha páros megegyezne. Ebben az esetben újra lehet dobni.

 

Frissítés (2018.03.26): Kisebb módosítások a szabályrendszerben.

  • Az 52 hétbe nem fértem bele egy kis hercegnő születése miatt, ezért időkorlát nélkül folytatódik a kihívás.
  • Hús kiválasztása: Ugyanúgy bájos segítőm dönt a húsról, de megvárja a konyha kisorsolását. Ez egyrészt hatalmas könnyebbséget jelent nekem (az eddigi tapasztalatok alapján), másrészt az ő ízléséhez jobban passzoló ételek készülnek.

  • Dokumentálás: A beszámolók hosszúsága aszerint változik, hogy éppen mennyi időm marad ra.

Húsok (állatok)

Alap

  • Bárány
  • Csirke (darab + egész) /1, 2, 3/
  • Kacsa (darab + egész) /1, 2/
  • Liba
  • Marha / borjú /1, 2, 3, 4/
  • Pulyka /1/
  • Sertés / malac /1, 2, 3/
  • Tyúk

Hal

  • Busa
  • Fogas
  • Harcsa
  • Keszeg
  • Lazac
  • Pisztráng
  • Ponty
  • Vajhal

Ritka

  • Birka
  • Galamb
  • Nyúl
  • Kakas (kappan)
  • Kecske

Vad

  • Fácánhús
  • Fogoly
  • Fürj
  • Őz
  • Szarvas
  • Vaddisznó
  • Vadkacsa

Tengeri élőlények

  • Csiga, éti
  • Garnélarák
  • Homár
  • Kagyló
  • Polip

Extrém

  • Béka (comb)

 

Világ konyhái

  1. -
  2. -
  3. -
  4. -
  5. -
  6. -
  7. ÚJ DOBÁS
  8. Argentína
  9. Ausztrália
  10. Csehország
  11. Dánia
  12. Dél-Afrika
  13. Ecuador
  14. Finnország
  15. Franciaország
  16. Görögország
  17. Hollandia
  18. India
  19. Indonézia
  20. Írország
  21. Izrael (zsidó)
  22. Japán
  23. Kanada
  24. Kína
  25. Lengyelország
  26. Marokkó
  27. Magyar
  28. Málta
  29. Mexikó
  30. Nagy-Britannia
  31. Németország
  32. Norvégia
  33. Olaszország
  34. Örményország/Grúzia
  35. Portugália
  36. Spanyolország
  37. Svájc
  38. Thaiföld
  39. Törökország
  40. Uruguay
  41. USA
  42. ÚJ DOBÁS
Szólj hozzá!
Címkék: Miez

A bejegyzés trackback címe:

https://meatchallenge.blog.hu/api/trackback/id/tr1812116667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása